ÖĞRENCİ

Türkiye'nin ilk Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği lisans programının eğitim dili 100% İngilizce olup 2020-2021 Eğitim ve Öğretim yılından itibaren programa yeni öğrenciler kabul edilmeye başlanmıştır.
 
  

Neden İTÜ?

Üniversiteli Olmak Yetmez Sen İTÜ'lü Ol!

ADAY ÖĞRENCİ TANITIM WEB SAYFASI
 
 
 
 

İTÜ Olanakları

İTÜ ÇEKİRDEK, İTÜ MAGNET, INNOGATE ve İTÜNOVA TTO bileşenlerinden oluşan ekosistemiyle İTÜ ARI Teknokent, 2017 yılında toplam 1 milyar dolar ciroya ulaşan 290'dan fazla Ar-Ge firması ve 7000’den fazla personeliyle yılda 600’ün üzerinde proje geliştirmiştir.

Türkiye devlet üniversiteleri arasında bir ilk niteliği taşıyan Yapay Zeka ve Veri Bilimi Uygulama ve Araştırma Merkezi; yapay zeka ve veri biliminde yenilikçi araştırma, geliştirme ve bilgi kapasitesi oluşturmak, bu alanda ileri seviyede yöntem ve teknolojiler geliştirmek hedefleriyle 2018’de kurulmuştur. NASA, Boeing, General Electric ve Türk Hava Yolları gibi öncü ulusal ve uluslararası kurumlarla ortaklaşa çalışmalarda bulunmuş üyeleri sayesinde eşsiz bir kuramsal ve sektörel deneyime sahiptir.

Yarı/Tam Zamanlı İş Olanakları

Eğitiminizle beraber ekosistemimizdeki firmalarda yarı veya tam zamanlı olarak çalışarak deneyiminizi artırabilirsiniz.

Girişimcilik Desteği

Girişimcilik eğitimleri, şirket kurma, mentör ve yatırımcı destekleri ile girişimciliğinizi hayata geçirebilirsiniz.

Eğitim

Düzenlenen seminer, konferans ve eğitimlere katılarak kendinize fazladan değer katabilirsiniz.

Staj Olanakları

Zorunlu stajlarınızı ekosistemimizdeki firmalarda yapabilirsiniz.

İstihdam Olanakları

Mezunlarımız; üniversite, yüksek teknoloji enstitüleri veya araştırma merkezlerinde akademik çalışmalar sürdürmeye devam edebilecek ya da bilişim, finans, bankacılık, sağlık, eğitim hizmetleri, savunma sanayi, enerji, telekomünikasyon gibi farklı alanlarda faaliyet gösteren ulusal ve uluslararası kuruluşların bilgi teknolojileri, veri analizi ve karar destek bölümlerinde iş imkanları bulabileceklerdir. Son yıllarda hızla artan talep sayesinde makine öğrenim mühendisi, ticaret istihbarat uzmanlığı, geliştirici, yazılım mimarı, veri analisti, veri ambarı mühendisi, önyüz geliştirici, ürün yöneticisi gibi pek çok pozisyonda istihdam olanakları vardır.